Om klubben

Stockholms Karateklubb är en ideell förening som bildades 1963, vilket gör oss till Sveriges äldsta karateklubb!

Det som på SKF kan ses finns arkiverat gällande formella handlingar historiskt sett, så kan man konstatera att Stockholms Karateklubb var den första Karate-klubben i Sverige att 1963 väljas in officiellt i Svenska Judoförbundet (där karate organiserade på den tiden), grundare är angiven som Bo Ekström. Vilken Karate-aktivitet som skedde utanför organiserad förbundsform tidigare än detta kan SKF inte styrka.

Vi tränar Shotokan-Karate, en traditionell karatestil som är en av de mest utbredda stilarna i världen.

Vi är genom vår stilorganisation Japan Karate Association Sweden (JKA Sweden) anslutna till Japan Karate Association (JKA).

Vi är naturligtvis medlemmar av Svenska Budoförbundet som är en del av Riksidrottsförbundet, vilket innebär ett försäkringsskydd för våra medlemmar m.m.

Föreningens operativa verksamhet leds av en teknisk kommitté, som består av Jasko Sabanac, Daniel Forsberg och Aleksandar Radojcic. Följande dokument beskriver den tekniska kommitténs funktion SKK_Teknisk kommitté

Alla tränare i Stockholms Karateklubb är utbildade via Riksidrottsförbundet, Svenska Karateförbundet och SISU Idrottsutbildarna, samt de flesta har genomgått JKA Swedens instruktörsutbildning. Vi har dock ingen utbildning gällande arbete med barn och elever i behov av särskilt stöd. Vänligen respektera detta.

GDPR

Inom klubben behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

 Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här: http://idrottonline.se/StockholmsKK-Karate/Dokument

Tränare

jasko-1

Jasko Sabanac, 4 Dan – Huvudtränare och ordförande

Jasko började träna karate i forna Jugoslavien 1979 (KK Mostar 79/88 och KK Bosna – Sarajevo 88/92). Jasko har flera medaljer från forna Jugoslavien, Bosnien och Hercegovina, några internationella turneringar och han var även Jugoslavisk landslagsman i kumite 1987.

foppa-3

Daniel Forsberg, 2 Dan – Kassör, Tränare för avancerade grupper

Daniel kommer ursprungligen från Sundsvall och har tränat karate sedan 1989 i Östhammar och Göteborg innan han började träna i klubben 2007. Arbetar som civilingenjör inom järnvägsindustrin.

 

assem-1

Assem Taleb, 2 Dan, – Tränare för mellangruppen, JKA Swedens landslagsmedlem

Assem började träna karate 2007, och sedan 2014 har han varit en aktiv medlem i Stockholms Karteklubb. Assem är flerfaldig SM och RM mästare, samt silvermedaljör från ESKA. 


Taqi Ramazani 1 Dan – Tränare för nybörjargruppen, JKA Swedens landslagsmedlem

Taqi har varit en aktiv och lojal medlem i Stockholms Karateklubb sedan 2015. Han har alltid varit väldigt uppskattad bland våra andra medlemmar, både som idrottsman och tränare. Taqi är en av de bästa slagskämparna i sin kategori som vi har i landet, med sina titlar som SM och RM mästare, samt silvermedaljör från både WSKA och ESKA. 

 

Dick Bender, 4 kyu – Ansvarig för barnverksamheten

Dan Hallqvist, 1 kyu – Barntränare

Esma Hot, 1 Dan – Barntränare

Daniel Håkansson, 1 kyu – Barntränare

Freya Björnfot, 2 kyu – Barntränare

Viktor Norgren, 3 kyu – Barntränare

Alexandra Radu, 1 Dan – Extra tränare