Björn Grünstein Memorial Cup 2016, 19 November, Stockholm

20161119_101842_31109005375_o-copyBjörn Gunstein Memorial Cup gick av stapeln på Lördag den 19 November 2016 i Torvalla sporthall. BGMC är en årlig tävling till minne av sensei Björn Grunstein (1945 – 2013) där allt överskott oavkortat går till Cancerfonden.

Haninge Budoklubb är en systerklubb till Stockholms Karateklubb, då våran bortgångne sensei Leif Söderberg ihop med Björn Grunstein, Anders Rydelius, Roy Andersson och shihan Ted Hedlund bildade Swedish Shotokan Association 1972, det som idag är JKA Sweden.

SKK ställde därför upp med inte mindre än femton deltagare däribland nio barn 7 – 12 år, där de flesta tävlade för första gången. Klubben uppvisade en fantastisk teamkänsla och representerade SKK i dess bästa dager. Vi fick fantastisk support från samtliga klubbmedlemmar och föräldrar på plats, som hjälpte till och hejade på deltagarna. Alla hade roligt och är motiverade att tävla igen.

Så till resultaten:

I klassen Kumite barn (10-13 år) pojkar tog sig våran Daniel Nikolic till final trots en svår stortånagelskada redan i den första matchen. Daniel tog den fina silvermedaljen.

I klassen Kata Yngre juniorer (16-17 år) herrar tog våran Taqi Ramazani förstaplats. I Kumite yngre juniorer (16-17 år) herrar tog han även en andraplats.

Klassen Kumite Seniorer damer vanns av våran Alexandra Radu, som även tog hem en tredjeplats i klassen Kata Seniorer damer. Alexandra tävlade trots en förkylning i kroppen, vilket inte är att rekommendera.

Stort grattis till alla våra medaljörer och deltagare för en fantastiskt fin insats. Tack även till alla supporterbarn som tränar i klubben och som med sina föräldrar kom för att heja på sina kompisar och se hur en karatetävling går till. Stort tack till Haninge Budoklubb som möjliggjorde detta fina evenemang.

Lite bilder från BGMC 2016 finns under fliken bilder

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s